Helderheid

Gepubliceerd op 29 april 2020 om 21:58

De afgelopen tijd heb ik in het begin ervaren als een soort heen en weer geslingerd worden tussen verschillende emoties. Frustratie, boosheid en onmacht waren volop aanwezig, maar ook verdriet en vreugde (de vele knuffels en kusjes van mijn ukkies maken veel goed).

De praktijk moest gesloten, de kinderen ineens fulltime thuis en geen tijd of ruimte meer voor alles wat ik nog wilde ontwikkelen.

Dus…de eerste weken heerste er vooral hectiek in mijn hoofd. Hoe moet dit nu verder, hoe ga ik dit redden (als je mijn kinderen kent, weet je wat ik bedoel), hoe moet dit verder en kan ik straks nog verder?

Heel veel vragen, veel onzekerheid en vooral veel twijfel….twijfel aan mezelf en aan mijn eigen kunnen.

Nu, een paar weken verder inmiddels, sta ik er anders in. Hoe dat kan?

Er heerst nu een soort van berusting. De praktijk heb ik even losgelaten, dat komt straks weer goed, wanneer het weer kan en alles weer op orde is ga ik weer vol aan de bak.

Verder ben ik vooral veel gaan mediteren (2 x 20 minuten per dag als het even kan) en heb hier echt mijn best voor moeten doen, maar het levert wat op…een goed begin van de dag en (redelijke) kalmte om de dag door te komen met mijn drie (b)engeltjes.

Ook probeer ik zoveel mogelijk mijn tijd goed te benutten en ga ik veel de natuur in waar het rustig is en waar ik dus lekker een eind kan wandelen (vaak met de kindjes). Dan heb ik mijn beweging in ieder geval weer gehad. 1 x per week claim ik overdag nog een uurtje voor mezelf zodat ik echt even weg kan voor mij (wandelen, hardlopen, fietsen).

Daarnaast probeer ik in de avonduren zoveel mogelijk te studeren, de opleidingen en examens gaan voor wat de theorie betreft door. Ook ben ik bezig om te kijken en te voelen wat ik nu eigenlijk wil en welke kant ik op wil gaan met de praktijk.

Aangezien ik het altijd erg moeilijk heb gevonden om met meningen van anderen om te gaan, merk ik dat dit me erg heeft tegengehouden in de ontwikkelingen die ik wil maken. Hier heb ik nu minder last van merk ik en heb nu de keuze gemaakt om ook mijn hart te gaan volgen richting de minder belopen paden. De wereld ontdekken!

Het energetische (kristallen/maanenergie/sjamanistisch werk/tarot/chakra’s) spreekt mij al heel erg lang aan, hier ben ik voor mijzelf ook al een hele tijd af en aan mee bezig. Nu heb ik de ruimte om ermee verder te gaan en mezelf meer en meer te ontwikkelen op gebieden waar ook mijn interesse ligt.

Natuurlijk blijf ik ook fijn masseren en met kruiden werken, want massage, kruiden en energetisch werk gaan nu eenmaal heel goed samen. Superblij ben ik dat ik eindelijk deze kant op mag gaan en ervoor durf te gaan. Ondertussen blijf ik wel ook met 2 voeten op de aarde, daar zorg ik wel voor…

En nu weer even naar mijn kussen voor een meditatie…Namaste!

Reactie plaatsen

Reacties

Anja
4 jaar geleden

Mooie blog
Mooi dat je naar binnen mocht om te groeien
Dat de Wereld (figuurlijk) even stil staat om die ruimte er voor te maken
Dat je kinderen je er dankbaar voor zullen zijn...
Een Moeder die bewust kiest voor deze Spirituele Groei- zodat jullie samen naar de 5D kunnen
Ik wens je een voorspoedige groei lieverd
Want natuurlijk komen we elkaar dáár ook tegen..
Vol vertrouwen& flink genieten, ben TROTS op jou💙💙💙